Dom viktigaste i mitt liv....

If you knew how happy you are making me

Tårarna bara sprutar, det finns ingen hejd. Jag sitter här ensam kvar. Igår var hälften av dom som står mig närmast här. Jag vinkade av mamma och pappa för två timmar sen och jag är så ensam. Så ensam. Det är så jobbigt när dom åker härifrån. Jag klarade inte ens av att vända mig om och titta när dom åkte från parkeringen. Det kändes lite för jobbigt just då.

Världens bästa familj.

Packad & glad, satt säga!

Igår och idag har jag packat ihop här på Maggangatan. Idag efter skolan tar jag mitt pick och pack och åker till Växjö för att möta upp familjen. Över hela golvet står ikea-kassar och väskor. Konstigt att jag sovit min sista natt här. MEN FAN SÅ SKÖNT! Äntligen få bo själv. Inte så hänsyn till någon annan och ha möjligheten att få vara ensam bakom en stängd dörr. Ja. Vilken tjatmoster jag är!

Jag har insett att jag har SKADLIGT mycket att göra i skolan. Jag hade tänkt att åka med mor och far hem nu i helgen, men det ser ut som att jag blir kvar här för att plugga.... Jag ska försöka åka hem om tre veckor istället. Det behövs just nu känns det som. Jag vill se bruttis nya bostad och så vill jag gosa med Evert. Jobbigt läge!

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen ut och trotsa regnet. Jag ska köpa ärtor och morötter så ska jag göra mormors gryta (utan kött) till lurre. Gött!

(IDAG SKA JAG FÖRÖVRIGT FÅ TRÄFFA MITT ODJUR! TROLL-LEO!)

20 oktober 2010

Jag hade nog en riktig tur idag. Jag mådde finemang imorse och tänkte avvakta med att ta hostmedicinen tills jag skulle gå på föreläsning i skolan. Så fick jag veta att den var inställd så vid 12-tiden tog jag en hutt. Nu har jag sovit sen klockan 13, slog upp mina gröna/blå/vad-fan-det-är-för-färg-på-mina- ögon alldeles nyss.

Jag har varit tyst idag! Ringde till nya hyresvärden vid 9 imorse och pratade om nyckeln, sen pratade jag med mamma en snabbis nu. Det är liksom det jag pratat idag! Tur att jag sovit större delen av dagen, annars hade jag nog varit galen vid det här laget. =)

Imorgon åker jag äntligen till min PF på Öland. Jag läääääääääääääääängtar så mycket efter dom!


Ordinera talförbud, finns det på kartan?

Efter att studenthälsan hotade med att skicka mig till akuten så fick jag tid hos vårdcentralen (vilken makt!).
Jag fick träffa en trevlig liten krutgubbe som berömde mitt lady gaga linne och mitt vältränade axelparti (tackar för den!). CRP togs och han kikade i halsen. Det visade sig vara ett virus i de nedre luftvägarna. Ordination? Coccilana och talförbud. Jag trodde människan skämtade, men tydligen ska jag hålla käften i två dygn. Det ska bli en spännande uppgift. Ska bara ringa mamma och säga vad han sa, det räknas väl inte?
HÖHÖ!

Jag vill till Öland nu. Jag kunde ju lika gärna hålla käften där som här, eller hur?!



ZZZZZZZip it!
Fick ett fint plåster med elefanter som cyklar på fingret. Dagens glädje!

I'm in here

Jag lever! (knappt)

Håller på och hostar upp lungorna och orkar ingenting. Gick i skolan idag mellan 10 och 15. Dock var jag inte så delaktig utan kämpade mest för att hålla mig sittandes. När jag kom hem ramlade jag ihop i sängen och somnade. Jag ville absolut inte ringa vårdcentralen men mor tvingade mig imorse, så får jag inte ens komma dit! Vad var det för mening?

Seminariet imorgon kommer nog bli en rolig historia. Vi ska presentera vårat "fall" om Lars som skiljt sig och blivit deprimerad för att han har ett lågt KASAM (känsla av sammanhang) och ett externt Locus of Control som innebär att han litar på att folk i hans omgivning löser hans problem åt honom. Ett väldigt intressant arbete, men jag vet inte hur jag ska orka stå upp i två timmar? Mer död åt folket.

Nu ska jag hosta lite till och försöka plugga. Wish me luck!

Det är inte saaaaaaaaaaant!

Sjukdomarna avlöser varandra... Varit fri från förkylningen i en vecka, nu har jag alla typiska symtom för bronkit (luftrörskatarr).... Döda mig här och nu... Det blir observering på kettleballs passet idag.. Fan

Luta dig tillbaka, och ta helg

Nu är det fredag eftermiddag. Jag skulle ha studerat hela dagen men har istället legat nerbäddad i min säng hela dagen med pannknack! Jag har alldeles precis börjat med att dammsuga hela lägenheten (utan de andras rum då). Mitt rum är kvar och jag känner mig omotiverad. Hur kommer det sig att golvet alltid är täckt med massor av kläder trots att man precis stoppat ner allt i garderoben? Hur som haver. Det ska dammsugas. För sista gången innan jag bor på Vattugatan. Ikväll är det taco kväll här i huset. Vi tre sambosar ska äta tacos och kolla på disneyfilmer.

Imorgon är det först ett Kettleballs pass på gymmet, introduktion. Mycket spännande. Sen är det tvättstuga hela (för- och) eftermiddagen. Sen är det preparty här hemma (lite som en utflyttningsfest tror jag) och sen är det utgång, troligtvis till B&B eller Morfars. Kul lördag! Måste klämma in två kapitel från kurslitteraturen också. Aldrig en ledig stund!



Mellanmål! Charlotte Perellis egna proteinpulver är mumma!



Svampen efter jobb och gym. Astaggad för att cykla hem......

Det här med att vara lillesyster

Alldeles nyss pratade jag med världens finaste och bästaste storebror i telefonen.
Behöver jag säga mer?

International suit-up day

Jag fick höra av en bekant att det är international suit-up day idag. Man ska alltså ha kostym på sig idag! Jag blev nästan förvånad över hur många jag mötte påväg till och i skolan som gled runt med kostym. Jag sträckte mig till att ha en kavaj. Det är alltig något. =)



Lille kavaj tjejen


Nu i afton ska jag på intensivpass som jag tvingat med Cissi och hennes roomie Lynn på. Mitt första intensivpass i Halmstad, dom lär ju inte göra mig besvikna. Dock har dom endast ett pass i veckan och det är inte mycket folk där, det känns inte lovande. Hur som så ska jag ge det en chans.

Idag var förövrigt sista skoldagen för den här veckan (går i och för sig alltid måndag-onsdag). Dock blir det ingen vila torsdag, fredag då en MASSA uppgifter ska göras. Tur att högskolebiblioteket ligger så nära. Det enda stället man får lugn och ro på här. Ingen som skriker, ingen som smäller i dörrarna och ingen som härjar. Bara luuugnt och skönt, en fri zon! En banan och en flaska vatten som sällskap, utmärkt! Imorgon ska jag även jobba tre timmar på gymmet. Det ska bli skönt faktist, tänka på något annat än skolan och umgås med folk som inte pluggar. Vad gnällig jag låter idag, haha! Men jag är bara trött, sjuuukt trött.

Whatever gets you through today.

Dagens frågeställning lyder:
Är livskvalitet att äta semlan eller att avstå från den?


Tänk på den ni. =)

Viva la pluggperiod...

Min dag startade på bästa tänkbara sätt. Jag tog min morgonprommis som vanligt, sen hem för att duscha och äta en mumsig frulle. Sen kom det bästa. Det BÄSTA på hela dagen! Jag stog utanför skolan och väntade på Elvis och Babbsan, och vem kommer då gåendes förbi? Jo, McDreamy.... Han läser till byggnadsingenjör (byggis!!!) och är.... något utöver det vanliga. Jag svävade nästan uppför de miljarder trappsteg som är upp till salen.

Sen kom bakslaget.. Vi får papper efter papper med olika seminarieuppgifter och nya scheman. Massvis med stora uppgifter + en hemtenta som ska skrivas under tiden vi gör dom andra uppgifterna. Som vanligt ska vi ha tre föreläsningar i veckan också. Den här femveckors perioden kommer inte vara att leka med. Plugg varje dag (förutom när jag far till ÖÖÖLAND). Nu ska jag äta mat, sen ska Cissi och jag färga utväxten, samtidigt som vi pluggar (såklart!)



Frukt och den "braiga" boken "Kan man vara sjuk och ändå ha hälsan". En numer typisk vardag för mig.



Något positivt. Jag har världens vackraste promenadstråk. Igår la jag mig på en bänk efter halva vägen och bara var. Ett kort togs för att jag inte skulle glömma bort hur fint det var. =)


What to do, what to do?

Jag är rastlös. Jag orkar inte plugga. Jag har redan varit ute på en löptur. Mat orkar jag inte ens tänka på. Tvättkorgen är tom. Huvudet bankar (ovanligt va?). Grey's första säsong är snart avverkad. What to do, what to do?

Come Josephine my flying machine

Jag skrev ett inlägg innan jag for iväg till växjö men det ville inte läggas upp. Hmm..

Iallafall! Växjö har jag varit i och lekt med skitungen (bokstavligt talat). Vi var på Leos lekland. Bildbevis kommer nedan! Det är så skönt att komma iväg ett par minuter. Det är segt att vänta på att flytta så jag fördriver tiden med resor hit och dit. :D

När jag kom hem igår blev jag bjuden på middag av min nästan sambo Michaela. Jag bor typ nere hos henne nu. Vi åt hemmagjorda morotsbiffar med nudlar, soja och sweet chili sås. SÅ GOTTT! Hon är typ mästerkocken.... Jag känner mig så kass på detta med mat! Hoho! Jag fick i uppgift att hjälpa henne frosta av frysen, vilket tog typ 10 minuter. Frysfack är fantastiska på det viset. Sen var det Titanic. Därav rubriken, det är den låten Rose sjunger när hon ligger i vattnet i slutet. SÅÅÅÅÅÅÅÅÅ FIN! Jag lyssnar sönder den på spotify nu, bara för att!

Imorse tog jag cykeln upp till gymmet, det är sol och vindstilla (tro det eller ej!) i Halmstad så jag njöt verkligen hela cykelturen. Lite folk på gymmet och ett inspirerande kettleballs pass blev inbokat. En bra lördag morgon. Nu ska jag ägna resterande dagen till hälsopsykologi. Förberedande uppgift inför seminarium om två veckor. Skönt att ha det gjort!



Mohahaha! På Leos lekland, vem har roligast?!



Albino anden som jag såg på min morgonpromenad häromdagen! Hur coolt är det inte?!



Tog kort på Nissan när jag cyklade till Slottsmöllan imorse. Så svalt och mysigt!



Cykelvägen till Möllan. Halmstad och Uppsala påminner rätt så mycket om varandra. Hade jag inte vetat att detta var i Halmstad så hade jag enkelt kunnat gissa att det är stadsparken i Uppsala. Ser ni att hösten inte kommit så långt här? Träden är fortfarande gröna.

Min räddning ikväll

Lars Winnerbäck

3 oktober, hjärtats 6 årsdag

Ännu en tung dag på Margaretagatan i Halmstad. Med en förkylning som inte vill ge med sig så är både träning och alla andra aktiviteter ointressanta. Dagen spenderades framför datorn. Hela Gossip girls första säsong körde jag igenom. Imorgon startar nästa delkurs i skolan.

En tanke till min hund som fyller 6 år idag. Världens finaste lilla kille. Lejten lejten söjt fejs dauwsan!
Lustigt att alla hundar jag mötte på min promenad idag såg ut som honom..



It feels so real from the outside

Nu är allt tentaplugg och gasquen över så nu har jag äntligen tid för en uppdatering!

Uppsala var jätte härligt. Det var jätte skönt att träffa HELA (ja, hela) familjen samtidigt, det händer ju faktist inte så ofta! Alla respektive, alla barn och alla hundar. Jag fick se mina favoritherrar spela innebandy också, Storvreta spelade faktist på min födelsedag så det var som en liten present att gå ner och titta på dom. Jag längtade lite efter mina vänner härnere men ville inte åka tillbaka så det var tungt på tisdagkvällen när jag satt mig på flyget. Jag längtade hem till mammi och pappi redan innan vi landat i Halmstad....

Jag kom hem och mådde som en kratta. Halsen var helt igen shwollen och huvudet bankade. Jag frös som jag aldrig gjort för och kröp direkt i säng. Det var den värsta kvällen jag varit med om på länge, SÅN smärta i hela kroppen så ett tag var jag nära på att ringa ambulansen. Det är ju dock lite svårt när man inte kan prata... Detaljer.. Jag visste att det var tre dagar kvar till tentan och onsdagen skulle innebära massa plugg. Jag somnade efter många om och men.

Mötte Elvis och Babbsan nere på stadsbiblioteket dagen efter. Som tur var så mådde jag lite bättre, dock var jag inte så talför de första timmarna. Vi gick igenom gamla tentor och drack massa gott te från espresso house för att hålla oss vid liv. Hela dagen satt vi nergrävda i böcker och papper. Det var gasque på kvällen så jag var tvungen att sova lite middag emellan. Temat på gasquen var White trash, bilder kommer nedanför hur gräsliga vi såg ut. Två cider fick jag i mig sen fick jag ta en promenad med en onykter Babbsan så hon fick komma in på kårpuben efteråt, HAHA! Jag gick hem 12, utan röst. Såklart!

Idag var det tentilenta, min första sådana! Det kändes som ett prov på högstadiet när man satt där med isärdragna bord. Tentan var svårare än de vi pluggat på tidigare men jag hoppas iallafall på ett godkänt!
Russin fick bli mitt tilltugg och pappersnäsdukar min räddning. Älska förkylningar.

I helgen flyttar jag ner till Michaelas 19 kvadrat. Vi ska vara ensamstående när Emma är i Blekinge, så då flyttar vi ihop och har myshelg! Yey! Nu håller jag på och tvättar, sen ska vi ner till Linda som fått tillgång till sin lägenhet idag. Det skulle tydligen firas med tårta på golvet. Jag kör nog på russin! Lyx!



Älskade Allons! Han är söt även fast han har potatisgratäng överallt!



Mitt odjur... Flytta ner till mig, snälla!



Snygg tjej på gasquen! Dock fick kepsen stanna hemma.
Nätstrumpor= nya trenden!



Mina partners in crime, Michaela och Emma. Kassler-tjejerna! =)



Korv-Calle med spänstiga tjej-träningsbyxor. Hett...



Babbsan och jag fastnade på bild.



Robert, Teresia och Jesper på Smålands nation. Vi kilade stadigt hela kvällen.


RSS 2.0